Heren senioren 3 27 holes

Na een dikke nederlaag vorige week tegen Domburg, moesten we vandaag aantreden tegen Prise Deau 3, een tegenstander die wat betreft playing handicap een behoorlijk stuk lager is als die van ons.

Maar goed we zijn nu eenmaaal ingedeeld met teams die allemaal een behoorlijke lagere hcp hebben dan wij, dus we zullen behoorlijk boven ons nivaeu moeten spelen om een paar puntjes bij elkaar te sprokkelen.

Nou dat is deze dag gelukt na de dubbels hadden we nog een achterstand van 4-2, omdat Jan en Wout de enige waren die hun partij wist te winnen, en Piet en Ad en Bart en Joost hun wedstrijd allebei op de laatste hole verloren.

Na de lunch was het een heel andere wedstrijd, dan word er man tegen man gespeeld en dat is toch heel wat anders dan s,morgens als je de dubbels speelt.

Want wat bleek na 4 singles, hadden we een achterstand om gebogen naar een voorsprong van 9-5, Jan moest op de laatste hole nog dulden dat zijn tegenstander nog langszij kwam, maar Wout, Pieter en Ad kwamen met een mooie overwinning het clubhuis binnen.

Toen was het wachten op Bart en Joost die nog in de baan waren, maar we hadden onderweg al wel gehoord dat het voor die twee erg moeilijk zou worden om hun wedstrijd te winnen.

Dat bleek naderhand ook wel want zij hebben hun partij, ondanks hun geweldige tegenspel toch nog verloren, dus eindstand 9-9.

Dit was voor ons best een goed resultaat tegen een op papier veel sterkere tegenstander dan wij.

Dit resultaat gaan we komende vrijdag proberen te verbeteren, of dit gelukt is kunnen jullie volgende week lezen.

 

Gr Ad van Heeswijk

naar boven