Heren 1 27 holes

Afgelopen zondag was het dan zover, we speelden op de mooiste baan van de competitie, namelijk op de Hilversumsche. 
We hebben deze competitie qua layout van de banen, opbouwend gespeeld van de minst mooie baan naar de mooiste baan (volgens de captain van de Hilversumsche). 
We hadden de baan op woensdagavond voorgespeeld en het was inderdaad een genot om op zo’n mooie baan te mogen spelen. 
Met het voorspelen raakte Peter Waterham helaas geblesseerd. Zijn vervanger was Ronald Klein die deze kans met beide handen aan greep. 
Zoals vorige keer geschreven, was onze handhaving in de deze klasse al een feit en speelde we eigenlijk nergens meer voor. 
Ook onze tegenstander de Goyer, kon niet meer promoveren of degraderen, dus iedereen kon lekker ontspannen spelen. 
Uiteraard werd er nog wel stevig gestreden op alle partijen en gezien de uitslagen, lagen de partijen dicht bij elkaar ondanks dat de Goyer qua handicaps veel beter waren.


In de ochtend vielen alle dubbels helaas de verkeerde kant op en daar lieten we dus veel punten liggen en was het dus 6-0 voor de Goyer. 
In de middag werden de singles gespeeld. Rik ging als eerste de baan in tegen de captain van de Goyer. 
Een snelle 3 up voor Rik kon helaas niet vast gehouden worden en uiteindelijk werd er met 2/1 verloren. 
Marcel moest tegen de longhitter van de Goyer. Marcel speelde goed en liet zich niet gek maken en won met 2/1. 
Vervolgens moest Olaf tegen de meeste stabiele speler van de competitie. Een moeilijke opgave, maar Olaf wist hem met goed kort spel te verslaan met 3/2. Een erg knappe prestatie. 
Jan had ook een taaie tegenstander. Na afwisselend up en down gestaan te hebben, leek de overwinning naar Jan te gaan, toen die 3 up kwam met nog 3 holes te spelen. 
Echter zijn tegenstander dacht daar anders over en liet zijn beste spel zien en kwam toch nog tot AS. 
Onze "puntenkampioen" van deze competitie Arthur, was nog steeds ongeslagen in zijn singles. Dat wilde hij absoluut blijven. 
Door heel de dag zijn driver in te tas te laten, raakte hij weer heel veel fairways en greens. En dat kon zijn tegenstander niet en dus won Arthur met 2/1. 
Alle wedstrijden gewonnen, wat een top prestatie (tegen bijna allemaal betere handicappers)! 
Als laatste speelde onze invaller Ronald tegen een erg sterke speler die in de dubbel ernorm goed had gespeeld. 
Wat een kansloze missie leek, werd toch een mooi gevecht. Ronald speelde goed en kon het lang bij houden. Helaas was zij tegenstander toch te sterk en werd 3/2 verloren. 
Door de sterke singles hadden we toch 7 punten binnen gehaald. 
Dit was natuurlijk niet genoeg om te winnen en was de eindstand 11-7 voor de Goyer. 
Met een beetje geluk in de dubbels, hadden we dus gelijk kunnen spelen tegen dit veel sterkere team en waren we tevreden met deze prestatie.


Op hole 18 werden we door de catering van Hilversum verrast met een koud biertje en de woorden "jongens we gaan zo BBQ-en" deed ons veel goed. 
Wat wil je nou nog meer op zo'n mooie zonnige dag. Al met al dus weer een geweldige dag gehad met veel zon, veel plezier en met een fijn team.

Tot volgend jaar.

Heren 1 27 holes.Groeten Marcel

naar boven