Heren senioren 2 27 holes

Vandaag was dan de laatste dag van de competitie 2018. Het beloofde een spannende dag te worden, niet vanwege het kampioenschap want das stond al vast. Dat hadden de mannen van Haarlemmermeersche 1 op 20 april op onze eigen baan al met een straatlengte voorsprong behaald met een totale score van maar liefst 63 voor en slechts 9 tegen. Een ware kampioen dus die na een jaartje 2e klasse weer snel terugkeren naar de 1e klasse.

Maar onderin was het wél spannend. Kleiburg 1, Wouwse 2 en wij moesten gaan strijden voor lijfsbehoud. Onze start was slecht, we verloren alle 3 de dubbels vrij kansloos en stonden dus bij de boterham al met 6-0 achter.

Vol goede moed begonnen we daarna aan de singles, waarbij ik zelf pas op de laatste hole het hoofd moest buigen, jammer. Marcel en Ron verloren eveneens vrij kansloos waardoor voor ons het doek toen al was gevallen. Zowel Gerard als Henk wonnen nog vrij overtuigend met 4/2 en 5/4 en Wim maakte wederom zijn naam waar door te halven, ondanks een voorspong van 3 met nog slechts 3 holes te gaan.

De andere twee degradatie kandidaten speelden tegen elkaar. Na de dubbel stond Wouwse met 4-2 voor, maar waarschijnlijk hebben de mannen te veel kroketten gegeten, want alle singles gingen de mist in waardoor zij met 14-4 verloren en Kleiburg dus de lachende derde plaats behaalde hetgeen lijfsbehoud betekende.

Na afloop hebben we nog genoten van een uitstekende BBQ waarbij Jaap de bollenkweker van de Haarlemmermeersche iedereen nog verraste met een zakje bloembollen, een leuk gebaar van de kampioen.

Het was al met al een gezellig jaar in een leuke poule, helaas hebben we de 2e klasse niet kunnen behouden en keren we na een jaar of 4 terug naar de 3e klasse, hopelijk niet voor lang.

Rest mij nog om mijn teamleden te bedanken voor wederom een mooie golfcompetitie en wellicht tot volgend jaar.

Met sportieve groeten,

Ton van der Wens

Captain Senioren 2 – 27 holes

naar boven