Clubkampioenschappen Strokeplay

Het was prachtig weer en de organisatie had er alles aan gedaan om het de spelers zo aangenaam mogelijk te maken door een snelle kaart uitgave en een groot leaderbord waarop de standen bij elke 9 holes doorkomst ververst werden.

In de A- categorie deden uiteindelijk 36 spelers mee en in de B-categorie 37. En dat is niet overdreven veel voor een club met zoveel leden.

Wellicht dat twee maal 18 holes op één dag toch voor velen een brug te ver is, zeker als de temperatuur boven de 25 graden is.

Maar voor degenen die er wel waren was het weer spannend in eerste instantie al om de "cut" te halen die op 50% ligt na de eerste dag.

Tijdens de eerste ronde tekende zich het bekende patroon al een beetje af, Sandra Groeneweg en Mike Harms namen de leiding in de A-cat. en Michèle Zander en Rein Harms deden dat in de B-cat.

Die leiding zouden ze niet meer afstaan in de volgende ronden, met uitzondering van Rein Harms die Jurgen Vermijs en Dick Jas voor zich moest dulden op de eindstreep.

Mike en Sandra wonnen souverein met respectievelijk 13 en 14 slagen voorsprong op Dennis Duivenbode en Ineke Kort.

Bij de heren A-cat. gaf Duhan Sazak alvast zijn visitekaartje af voor de volgende jaren. Met z'n twaalf jaar streed hij op zondag in de laatste flight voor de zege. Helaas moest hij met een derde plaats genoegen nemen maar de belofte is daar.

Ook Michèle Zander leverde bij de dames B-cat. een prima prestatie door voor de eerste keer op het hoogste podium te staan.

Michel Hoogendoorn reikte op een vol terras de prijzen uit en dankte de greenkeeping voor een perfekt geprepareerde baan met mooie fairways, snelle en eerlijke greens en alleen daar rough als je het erg bont maakte met je slagen.

Ook dank aan Liesbeth van der Borg, Ans de Jong, Paul van der Burg en Jan Wessels die als wedstrijdleiding vele uren aanwezig waren om het toernooi in goede banen te leiden. Net als de drie referees Willem Malcontent, Ton van der Borg en Andres Wedzinga.

Foto's: Lootje Pols

UITSLAG.

Dames A-Cat. Brutto slagen
1e Sandra Groeneweg 245 54 holes
2e Ineke Kort 259 54 holes
Dames B-Cat.
1e Michèle Zander 186 36 holes
2e Lucie Jansen 195 36 holes
Heren A-Cat.
1e Mike Harms 243 54 holes
2e Dennis Duivenbode 256 54 holes
Heren B-Cat.
1e Jurgen Vermijs 185 36 holes
2e Dick Jas 187 36 holes
naar boven