Het Oosterhouts Open 2018

Het "Oosterhouts Open" vierde haar 10e verjaardag dit weekend en was een succes in alle opzichten.

De 90 deelnemers (32 dames en 58 heren) werden op de eerste dag, zaterdag verwelkomd door twee lieftallige gastvrouwen die degenen die hier voor het eerst waren de weg wezen.

De wedstrijdleiding was al vroeg aanwezig om de gratis ballenkaarten en scorekaarten uit te geven en te wijzen op de nieuwe speelvoorwaarden onder de noemer "Ready Golf" die de snelheid door de baan bevorderen.

De resultaten van eerste 18 holes waren al een indicatie voor het eindklassement.

Bij de dames nam Sandra Groeneweg een flinke voorsprong van 9 slagen op nummer twee en bij de heren was Jorden Bing Jurriens nummer één met drie slagen voorsprong.

De "cut" lag bij 93 slagen en we zagen dat enkele renenormeerde spelers met lage handicap de baan op zaterdag toch als te moeilijk hadden ervaren.

Op zondag kwam Regina de Groot wel dichterbij Sandra maar zij moest toch haar meerdere erkennen in Sandra met een verschil van 7 slagen.

Sandra was dus Oosterhouts Open Kampioen bij de dames met de laagste brutoscore(160) maar ook de laagste nettoscore én de beste netto Oosterhoutse club speelster 

Zondag bij de heren bleef het lang spannend doordat Jim Woudenberg zijn achterstand op nummer één tot slechts twee slagen reduceerde.

Jorden Bing Jurriens dus Oosterhouts Open kampioen bij de heren met 152 slagen brutto.

(kijk voor de totaalstand op de site van de Oosterhoutse)

Er waren ook prijzen voor de beste netto prestaties: Stans van Poelgeest 2e (+5) na Sandra(+4), Dennis Duivenbode(+5) eerste en Rein Harms tweede(+5)

Ook dit jaar was er weer een €45.000 Mini te winnen als hole in one prijs op hole 10. En net als vorig jaar mocht de firma Qoets.nl de auto helaas weer mee nemen.

 

Het weer was prachtig en de baan lag er geweldig bij met snelle greens. Dank aan ons greenkeeping team dat er hard aan gewerkt had.

Ook dank aan alle andere vrijwilligers; starters,spotters,gastvrouwen,referees,fotografen en natuurlijk de wedstrijdleiding en secretariaat die beide dagen vele uren gewerkt hebben om deze Open tot een succes te maken.

De brasserie zorgde voor de hapjes en snelle service op het terras.

Jorden noemde in zijn overwinningsspeech met name de Brabantse Gastvrijheid die hem dit weekend was opgevallen.

En dat is naast het wedstrijdelement van dit evenement iets dat we als Oosterhoutse ook graag naar buiten brengen.

 

Samenvattend een geslaagd Open met enthousiaste spelers die hopelijk als ambassadeur voor het volgend Oosterhouts Open zullen zorgen voor een nog groter en sterker deelneemersveld in 2019.

naar boven