Matchplay Clubkampioenschappen 2018

Na de voorronde bij de heren A was dit weekeinde voor de 46 spelers bij de Heren A, Dames A en Heren B erop of eronder. Helaas waren er te weinig inschrijvingen bij de Dames B om deze categorie te laten spelen en speelden Corry Nihot en Antoinette van Dongen een moedige partij in Dames A.

Met redelijk weer en een prima geprepareerde baan moesten de A spelers op zaterdag van 16 naar 4 spelers en dus tweemaal 18 holes spelen om zondag de halve finale te kunnen spelen.

Bij de Heren A gaven de favorieten meteen hun visitekaartje af door korte metten te maken met hun opponenten. Mike Harms won eenvoudig van Halil Sazak en Bas Kock had geen moeite met Frank van Wijngaarden. Ook Hugo de Baat en Dennis Duivenbode konden het in de volgende ronde niet redden, zodat de finale tussen Bas en Mike gespeeld ging worden.

En dat was geen “appeltje eitje” voor de heren. Pas op de 19e hole moest Mike in Bas zijn meerdere erkennen door een mooie birdie van Bas op die laatste hole.

Klik hier voor de totale uitslag.

Bij de Dames A ging niet alles zoals verwacht kon worden, kanshebbers zoals Ineke kort, Nettie Overbeek en Emilie Volkers werden uitgeschakeld door voortreffelijke spel van respectievelijk Dorette Bakens, Ilse Verheijen en Lootje Pols.

Maar na een fraai duel op zondag bleek toch weer Sandra Groeneweg de beste matchplayer van de club door Lootje Pols te verslaan in de finale.

Klik hier voor de totale uitslag.

De Heren B categorie kende een sterk deelnemersveld waaronder de regerend clubkampioen maar dat was voor Wim Oosterveld alleen maar een extra motivatie om zijn sublieme spelvorm van de laatste maanden te bevestigen.

In de finale rekende Wim uiteindelijk af met Hennie Weeterings en is daarmee clubkampioen matchplay Heren B.

Klik hier voor de totale uitslag.

De spelvorm matchplay kenmerkt zich door verrassende uitslagen en brengt blijkbaar het beste golfspel in de speler boven.

 

Doordat de finalepartij tussen Mike en Bas lang duurde moesten de 50 deelnemers aan de parallel wedstrijd ook lang wachten voordat Paul van Logtestein de prijzen kon uitreiken maar dat was voor de meesten geen probleem waardoor het gezellig druk bleef in de brasserie.

De winnaars van de parallelwedstrijd:

Dames 1e :Jacqueline Hoogendoorn 38 stfd, 2e :Marianne van Solt 37 stfd

Heren 1e :Cor Groenendijk 37 stfd, 2e :Jaap de Bruijn 37 stfd.

 

Samenvattend een geslaagd Clubkampioenschap met waardige winnaars.

Dank aan greenkeeping voor een prima baan en aan de wedstrijdleiding welke in goede handen was bij Liesbeth van der Borg, Ineke Kort, Paul van der Burg en Jan Wessels.

Foto’s Daniël Wessels.

naar boven