Baannieuws en werkzaamheden

Hoort wormenoverlast eind van dit jaar tot het verleden?!

Nieuws Baan

Beste leden,

Een aantal weken geleden is er een test ingezet om de wormen te verdrijven en daarmee de overlast te reduceren. Er is een biologisch middel gebruikt op basis van etherische oliën in verschillende concentraties en op een enkele plaats is het product in de standaardconcentratie  2x toegepast. Nu blijkt dat de laatste variant het best werkt en laat een duidelijke reductie van het aantal aanwezige wormen zien. Deze week worden de resultaten nog verder geëvalueerd met de leverancier en producent van het product. Ook zal er een behandelplan opgesteld worden voor een bredere toepassing.
        
Wat zijn de overige wetenswaardigheden van deze week?

  • Storm Ellen deze keer, heeft wederom voor de nodige schade gezorgd. Het gaat voornamelijk om losse takken, die met de eg verwijderd zullen worden. Onderstaande foto toont wat er tussen zaterdag- en zondagmorgen aan regenhoeveelheid in de regenmeter stond bij het greenkeepersonderkomen.

  • Peter de Kort heeft een struik gesponsord, die geplaatst gaat worden naast de fietsenstalling. Naast een duidelijke verbetering in aankleding, sluit dit hopelijk ook het “olifantenpad” af, dat ontstaat/ontstaan is doordat het klaarblijkelijk lastig is om de bestrating te volgen als er links afgeslagen wordt richting Academy baan, lockerruimte en driving range. Peter heel hartelijk bedankt voor de sponsoring en geste!
  • Zondag was het nodig om de Academy course te sluiten, omdat er 2 greens blank stonden. Om 9 uur was er niet of nauwelijks activiteit in de baan. De problemen zijn nu weer opgelost
  • De storm heeft er ook voor gezorgd dat er vele carnavalsoptochten afgelast zijn. De meeste greenkeepers blijven dan ook vanwege het weer een aantal dagen binnen om hun verdriet te verdrinken en starten donderdag weer met het serieuze werk!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent