Baannieuws en werkzaamheden

Vrijwilligersdag op 23 en 24 maart, nuttig, gezellig en je helpt de club!

Nieuws Baan

Beste leden,

Op 23 en 24 maart wordt een vrijwilligersdag georganiseerd om relatief simpele werkzaamheden in en rond het clubhuis en in de baan te verrichten. Binnenkort volgt een invitatie tot deelname via een aparte, aan alle leden gerichte mail, met een keuzemogelijkheid aan welke nuttige bijdrage/werk je de voorkeur geeft.
Wees niet bescheiden, je kunt meer dan je denkt, en elk handje helpt! Er is gezamenlijk koffie voor aanvang van de activiteiten, en deze worden afgesloten met een borrel en een hapje!

Wat zijn de overige wetenswaardigheden van deze week?

 • Voor het derde jaar komt Myles Bancroft het GK-team versterken gedurende de zomerperiode. Hij start zijn werkzaamheden op 11 maart en de verwachte einddatum is 30 oktober. Voor het eind van maart is het plan om nog een extra inhuurkracht uit de UK te rekruteren.
 • Alle poorten langs de Lange Dreef zijn nu geheel in bedrijf zoals gepland. Ze sluiten na ongeveer 2 minuten, als ze op verzoek geopend zijn. De paintball-ondernemer en zijn personeel hebben een afstandsbediening, die alleen voor de poort van hole 14 te gebruiken is.
 • De baan lay-out is nu in lijn met de recente bunkerrenovaties. Buiten de Garmin gps-applicaties zijn de overige merken/systemen aangepast. Wel even de gps-applicatie via de pc updaten.
  Garmin is ook benaderd om de wijzigingen door te voeren, maar past hun database periodiek aan op basis van een lay-out tekening, en niet zoals de andere systemen meteen nadat de wijzigingen elektronisch zijn ingemeten en doorgestuurd. Test regelmatig zelf of de lay-out voor Garmin aangepast is. Indien na het updaten van de overige applicaties de informatie niet juist blijkt te zijn, informeer dan de BAC via de bekende link.
 • Het front-office werkt aan een nieuwe scorekaart. Voor aanvang van de competitie wordt gestreefd om ook de nieuwe lay-out op de baanborden op orde te hebben.
 • Binnenkort stapt de Oosterhoutse over op gekleurde vlaggen, die de positie van de pin op de green aangeven. Een witte vlag betekent dat de positie van de pin zich achter op de green bevindt. Rood betekent een positie midden op de green en bij een blauwe vlag bevindt de pin zich in het voorste segment van de green. Dit alles maakt dat er geen kleur of pinpositienummer meer aangegeven hoeft te worden bij de inschrijfzuil en kan er geen foute informatie meer verstrekt worden. De nieuwe scorekaarten en de website zullen ook worden aangepast. De vlaggen zijn besteld, en zodra deze binnen zijn wordt het nieuwe systeem ingevoerd.
 • De huidige houten teemarkers op de 18-holes baan zijn aan vervanging toe. Nieuwe markers met het logo van De Oosterhoutse zijn besteld.
 • Volgens de huidige planning wordt in de week van 6 april een nieuwe beschermende afscheiding geplaatst aan de linkerzijde van de DR. Deze afscheiding wordt 16,5 m hoog, ruim het dubbele van het huidige net en 75 m lang. Deze investering van Euro 37.500 excl. BTW is nodig om de eigendommen van onze buren beter te beschermen tegen schade veroorzaakt, door over het hekwerk geslagen ballen, en eventueel letsel te voorkomen bij personeel of bezoekers van Segers Transport.
  Tijdens de werkzaamheden, die een aantal dagen in beslag nemen zal de DR gesloten zijn en kan er alleen geoefend of getraind worden onder begeleiding van Jeroen of Wouter. Het AB rekent op eenieders begrip.

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent