De baan gesloten! Toch een inkijkje met mooie foto’s!

Nieuws Baan

Beste leden,

Al is de baan gesloten, de natuur ontwikkelt zich natuurlijk in deze tijd van het jaar met reuzensprongen. Arijan met zijn team is een van de weinigen, die dit nu kan aanschouwen. Met de fotocollage onder dit bericht wil het GK-team de leden toch een beetje mee laten genieten.

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

  • De Enk heeft afgelopen week gedurende een volle werkdag weer intensief een aantal slecht doorlatende plekken op fairway en foregreen belucht. Dubbelklik op beeld en er wordt een filmpje getoond.
  • Nu de baan helaas langer gesloten blijft, is besloten om nog meer werk in de tijd naar voren te halen. Overwogen wordt om alle fairways en afslagplaatsen te verticuteren. Uitvoering is weersafhankelijk. Hiermee wordt de onderhoudsoverlast in augustus geminimaliseerd, om dan hopelijk de bespelers van de baan zo min mogelijk te hinderen.
  • Eerder werd er bericht over de testen met biologische verdrijvingsmiddelen tegen de wormen om de overlast in het najaar en winter terug te dringen. De specialisten adviseren om het op basis van de eerdere evaluatie best werkende middel nu toe te passen. De fairways van hole 8, 9, 11, 12,13,18 en de afslagplaatsen van hole 1 en 10 worden behandeld. Overige plaatsen met overlast worden later in het jaar bij het eerste voorkomen van zandhoopjes aangepakt.
  • De eerste engerlingen zijn verpopt en als meikevers uitgevlogen....
  • In de pers staan weer volop artikelen, die de jaarlijkse komst van de eikenprocessierups aankondigen. Vorige week werd al bericht over de preventieve ingreep middels biologische verdrijvingsmiddelen. Nu heeft Ria van den Bos- Meijerink tijdens een fietstocht een ingreep aangetroffen, die preventief zou moeten werken, om de processierups te weren of te hinderen als ze in processie naar het bladerdek van de eik “wandelen”.  Oorspronkelijk is deze methode geïntroduceerd om bestaande nesten in te wikkelen en zo verspreiding van de brandhaartjes te voorkomen. Nu wordt getracht met deze ingreep ook preventief te bestrijden. GK gaat deze methodiek als test ook bij enkele bomen aanbrengen en de resultaten monitoren.

    Ingepakte boom langs de Heikantsedijk in Made

Blijf allemaal gezond!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent