De baan in superconditie om de leden en evt. gastspelers welkom te heten!

Nieuws Baan

Beste leden,

Eindelijk is het dan zover en wordt de baan op 11 mei onder restricties opengesteld voor leden en, als er ruimte is, ook voor gast- en greenfeespelers. Het GK-team heeft in relatieve rust kunnen werken om de baan in een optimale conditie te presenteren aan de leden. De baan kan nog bewonderd worden in de zo typerende schoonheid van ontluikend groen en welig bloeiende lentebloesem. Pak die laatste kans en kom lekker spelen op de prachtige banen van De Oosterhoutse.

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

 • Golfen onder de coronarestricties brengt ook een aantal dwingende maatregelen met zich mee, die het spel in de baan betreffen.
  Om besmetting met het coronavirus tijdens het golfen te voorkomen, staat de NGF enkele tijdelijke aanpassingen van de Golfregels toe. Daardoor kan de baan toch qualifying zijn. De Oosterhoutse heeft dit advies overgenomen.
  • Omdat de bunkerharken weggehaald zijn, is harken van de bunkers niet mogelijk. Daarom zijn voetstappen, divotholes e.d. in de bunker aangewezen als abnormale baanomstandigheden. Dat betekent vrij relief en droppen IN de bunker. Help achteropkomende flights (en GK) door voetstappen met je schoonzolen of clubhoofd zoveel mogelijk “vlak” te maken.
  • De vlaggenstokken mogen niet uit de hole worden gehaald.
  • De holecups zijn met een inzetstuk minder diep gemaakt dan de Golfregels voorschrijven, zodat de bal zonder de vlaggenstok aan te raken toch makkelijk uit de hole te verwijderen zal zijn. De bal zal hierdoor mogelijkerwijs enigszins gemakkelijker “lippen”. Helaas, maar de standaardregels blijven gelden; dus toch nog even uitholen!
  • Géén scorekaarten uitwisselen. Gebruik zoveel mogelijk een elektronische oplossing, zoals een smartphone-app of website. Let op: de inschrijfzuilen in het clubhuis zijn uitgeschakeld! Toch een papieren scorekaart? Dan de eigen score op de eigen kaart invullen, en de naam van de marker. De marker krijgt die kaart dus niet in handen. Het is voldoende als de marker mondeling akkoord is met de ingevulde scores.
   Met toepassing van deze tijdelijke regels is de baan wel qualifying, en kan een qualifying ronde worden gespeeld. Alleen het invullen van de scores zal voor sommigen op een andere manier moeten gebeuren dan zij gewend zijn. Het kan gewoon thuis, via de website van de Oosterhoutse. Log in, en kies Invoer scorekaart. De rest wijst zich vanzelf!
   Bijgevoegd een link van de volledige officiële regels van de NGF hoe met corona en de baan om te gaan:
   Corona en golfregels
 • Greenkeeping gaat proberen, als het operationeel past, om de bunkers 1 x per dag te harken.
 • De toiletten in de baan zijn gesloten. Alleen, die in het clubhuis, bij de DR en bij GK (links van de green van hole 17) zijn geopend.
 • Om de kans op mogelijke fysieke contacten te minimaliseren zijn de afvalbakken uit de baan verwijderd. Neem a.u.b. afval en verpakkingsmateriaal mee terug richting clubhuis en gooi dit zoveel mogelijk thuis in de vuilnisbak. De verwijdering geldt ook voor de ballenwassers. Neem een nat doekje mee de baan in als je je bal wilt schonen na het uitholen.
 • Nu het extra druk is in de baan wordt er aandacht gevraagd voor de veiligheid van de greenkeepers. Bij zwaailicht in werking op materieel, wachten en a.u.b. de bal niet slaan. Het team probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de spelers, maar het onderhoud in de baan moet toch echt ook doorgaan.
 • Golfbuggy – Schoonmaakmiddel voor de golfer om de buggy voor en na gebruik te reinigen wordt bij overdracht van de sleutels door de caddiemaster aan de speler overhandigd. Per gereinigde golfbuggy is maximaal 1 persoon toegestaan. Een uitzondering is als het 2 personen uit hetzelfde huishouden in de golfbuggy betreft.
 • Nu de baan weer open is het zoals eerder gememoreerd, ook nodig het GK-team alsnog op sterkte te brengen. Door de crisis is de geplande start van deze werknemer uitgesteld en is nu z.s.m. voorzien. De details worden later met de leden gedeeld.
 • Garmin heeft de veranderingen in de baan nog steeds niet beschikbaar gesteld om op te laden naar de gps-applicaties. De reden is dat er nog geen “updated aerial imagery” beschikbaar is. De volgende update is voorzien in juli en Garmin hoopt dan wel de juiste versie beschikbaar te hebben.
 • David Smans, die ruim 2 jaar geleden het team is komen versterken heeft in zeer korte tijd met uitstekende cijfers zijn officiële greenkeepersdiploma gehaald aan de HAS. Super David en van harte proficiat!

Veel speelplezier! Als je je aan de richtlijnen en regels houdt, is de kans het grootst, dat iedereen gezond weer van de baan stapt!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent