Baan open; GK ontvangt vele complimenten over de staat en conditie!

Nieuws Baan

Beste leden,

Na 7 weken is de baan dan eindelijk weer beperkt open. Naar verwachting was de belangstelling dan ook enorm. In velerlei vormen heeft het GK-team complimenten gekregen over de staat en conditie van de baan, er is zelfs een versnapering aangeboden aan de jongens.
Bedankt allemaal!! Daar doet GK het allemaal voor! Het team is ook trots op het resultaat, maar vooral heel blij dat jullie, als spelers, er in zulke grote getalen weer zijn….

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

  • Voorlopig is het niet nodig om de bunkers aan te harken. Dat houdt niet in, dat je de pitchmarks op de greens ook niet hoeft te repareren. Help GK (en je medespelers) en repareer elke balinslag. Als je een green hoog aanspeelt laat deze altijd een pitch achter. Niet direct zichtbaar? Zoek ernaar en repareer!!

  • De leeftijd van de beregeningsinstallatie op het oude gedeelte van de baan loopt inmiddels tegen de 30 jaar. Een jubileum, dat in vele gevallen reden kan zijn voor een feestje. In dit geval is dat zeker niet het geval, want de frequentie van lekkages loopt met de leeftijd ook op. De oude beregening vervangen is zeker nog geen optie. De jaarlijkse reparatiekosten staan nog lang niet in verhouding tot investering van volledige vervanging.
    Afgelopen week was het o.a. de beurt aan de hoofdleiding op de fairway van hole 8 (en in mindere mate op hole 7 en 16) met een stevige lekkage, die zichtbaar was aan het oppervlak. Bij dit soort lekkages moet de grasmat altijd open en kan nooit zonder zichtbare schade hersteld worden. Inmiddels zijn de graszoden eerst losgesneden en na reparatie van de hoofdleiding weer teruggelegd. GK hoopt dat het weer een beetje wil meewerken en dat de grasmat zich snel zal herstellen.
  • In de week van 25 mei komt Smits B.V. de beregening op de voorgreens van hole 1, 11 en 14 aanpassen. Had dit niet eerder gekund? Neen; de opdracht is al begin januari geplaatst, kan pas plaatsvinden als de beregening na de winter opgestart is, maar de corona crisis heeft ook de planning bij deze leverancier door ziekte uitval danig verstoord. Tijdens de werkzaamheden (1-2 uur per voorgreen) wordt er tijdelijk een wintergreen ingesteld.
  • Het toilet in het clubhuis is echt open. Urineren tegen het huisje bij hole 10 is dus niet nodig. Je kunt gewoon via het clubhuis naar het toilet lopen. Je kunt met een gerust hart een flightgenoot hier op wijzen, die dreigt het “slurfje” bij het huisje uit te laten!
  • Dit jaar is er is nu al een tekort van 110mm aan regenval. Dit zie je dan ook terug aan de beginnende verkleuring van het gras op de fairways. De beregening (700m3 per dag) is er alleen ter aanvulling van normale regenval. Het mag dan ook duidelijk zijn dat er een tekort is om de fairways groen te houden.
  • Kijken naar de baan als speler/lid is soms toch wat anders dan een professionele blik van een greenkeeper. Waar GK soms denkt “dit stukje grond ligt niet echt in het spel, is ingezaaid, en de grasgroei komt vanzelf”, heeft een lid al gauw wat minder geduld met gebrekkige grasgroei op belangrijke en in het zicht liggende gebieden. Een typisch voorbeeld was er achter de green van hole 7. Als je de green, spelend vanaf de fairway benaderde, ziet en zag het er allemaal goed uit. Liep je van de green af of over het pad op weg van hole 16 naar 17 en je keek terug over de green van 7, dan viel de kale plek achter de green wel heel erg op. Vandaar dat daar nu grasmatten zijn gelegd……dus ook voor het zicht?!

Veel speelplezier en blijf gezond!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent