Bunkers hebben een opknapbeurt ondergaan!

Nieuws Baan

Beste leden,

Door de coronamaatregelen mogen er geen harken gebruikt worden om de bunkers aan te harken. Spelers proberen over het algemeen de achtergelaten afdrukken in het bunkerzand zoveel mogelijk te herstellen. GK harkt de bunkers op dit moment 3 keer in de week en houdt hierbij rekening met de wedstrijdkalender. Zeker voor de maandmedal worden de bunkers ’s morgens nog mechanisch geharkt.
De contouren van de bunkers zijn afgelopen week aangepakt, gemaaid en waar nodig recht gestoken. Bunkerzand wordt komende week waar nodig vervangen, of aangevuld.

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

  • Bunkerzand verkleurt in de loop van de tijd. De bunkermatten in de bunkers voorkomen dit fenomeen aanzienlijk, en de kleur van het ingeveegde zand blijft dicht bij de oorspronkelijke kleur. Voor de oude niet-gerenoveerde bunkers ligt dit anders.  Overvloedige regen spoelt de randen uit, en het onderliggende basiszand wordt dan zichtbaar. Herstel van de randen,middels opduwen van het oorspronkelijke zand, geeft vermenging, en als dit vaak genoeg gebeurt, zie je de kleur langzaam “vergrijzen”.  
    De meeste spelers harken het zand nog steeds aan met een beweging naar zich toe. Voor één individu maakt dit niet zoveel uit, maar als eenieder op deze manier harkt ontstaan de ophogingen van zand bij de inloop, en wordt het basiszand langzamerhand zichtbaar. Bij herstel vindt ook hier vermenging plaats en dat komt de oorspronkelijk zandkleur niet ten goede. Verder vindt vervuiling plaats door vergane plantenresten.
    In principe worden de greenside bunkers van hole 15 en 17 nog aangepast, met bunkermatten, als laatste fase van het bunkerrenovatieplan. Alle fairwaybunkers worden ook nog aangepakt, maar hebben zeker een lagere prioriteit..
  • De aanwezige klaver rond een aantal greens is met meststof behandeld en moet langzamerhand verdwijnen.
  • Wederom wordt de aandacht gevraagd van alle bespelers van de baan voor reparatie van de pitchmarks van jou en eventuele medespelers. Reparatie van eerder geslagen pitchmarks helpt ook!!

        

  • Houd rekening met het eerder aangekondigde feit, dat de greens deze week behandeld worden met de spikerol. Deze ingreep dient ter bestrijding van de heksenkringen, die als donkergroene cirkels zichtbaar zijn. Na de ingreep worden de greens bezand en geveegd. De overlast voor bespeling wordt zoveel mogelijk beperkt.

Veel speelplezier en blijf gezond!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent