Greens hebben het moeilijk!

Nieuws Baan

Beste leden,

Vorige week werd bericht over de ingreep op greens, om middels bemesten, prikken, doorzaaien, bezanden, vegen en rollen de schimmelvorming aan te pakken. Het bleek toch nodig om op bepaalde greens eerst met lichte pennen te verticuteren om het oppervlak te breken en daarbij de dikte van de viltlaag te reduceren. De ingreep heeft enigszins invloed op de balrol, maar door ook machinaal te rollen is deze invloed minimaal. Binnen 2 weken is de verwachting, dat van de behandeling van het oppervlak niets meer te zien en te merken zal zijn.

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

  • De green van hole 5 van de Academy baan is erg droog met een gemiddeld vochtpercentage van 8%. Dit was zichtbaar door de ernstige verkleuring aan de voorzijde. Middels  extra inzet van de handsproeier is het vochtpercentage verhoogd. De viltlaag is met 2,5 cm relatief dik. Water dringt dan moeilijk de bodem in. Reduceren van de dikte van het vilt middels het prikken met holle pennen of verticuteren heeft mede als gevolg, dat water gemakkelijker in de onderliggende bodem doordringt. Bij een test bleek de lengte van de wortels weer gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor is het gras sterker en beter bestand tegen ongunstige invloeden van buiten. Afgelopen woensdagmiddag/avond is er 34 mm gevallen op de baan. Prima voor de vochthuishouding van de hele baan!
  • De reclame-uiting van De Oosterhoutse langs de A27 blijkt op grond van Rijkswaterstaat te staan. Deze is dan ook inmiddels verwijderd om eventuele boetes te voorkomen.  Op voorhand is er langs de rijksweg op het door ons gehuurde gedeelte geen andere geschikte plaats om de werving verder door te zetten.
  • De robotmaaier is gearriveerd. Het inregelen voor inbedrijfsstelling begint 29 juni vanwege een welverdiende vakantie van Arijan in de week van 22 juni.
  • Spreeuwen doen hun werk! Dit is een foto geschoten door Ton van der Wens. Wel even uitvergroten!

Veel speelplezier en blijf gezond!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent