Maandbericht seniorencommissie

Maandbericht seniorencommissie

5 juni 2020

Beste seniorenleden van De Oosterhoutse,

Voilà, de eerste nieuwsbrief van de seniorencommissie nieuwe stijl. In deze nieuwsbrief:

  • In memoriam Gijs Tegelberg
  • Hoe nu verder in deze corona-tijd?
  • Ons wedstrijdprogramma

Tot spoedig weerzien en blijf gezond!

Met hartelijke en sportieve groet, namens de seniorencommissie,
Martin Broers, voorzitter


In memoriam  Gijs Tegelberg

Vorige week vrijdag bereikte ons het bericht van het overlijden van Gijs Tegelberg op 92-jarige leeftijd.
Het bericht kwam niet geheel onverwacht. Op 11 mei jl. mocht ik voor het laatst met hem spreken toen hij mij belde vanuit het hospice, waar hij was opgenomen. Het werd een indringend gesprek, waarin hij zijn situatie op dat moment kenbaar maakte en aangaf, dat de toekomst voor hem de langste tijd heeft gehad en het golfen echt voltooid verleden tijd was.
Ik heb hem bedankt voor de tijd, dat hij deel uitmaakte van de activiteiten van onze seniorencommissie en de wijze waarop hij zijn aanwezigheid in woord en spel gestalte wist te geven.
De herinneringen aan Gijs zullen ons zeker lang heugen. Zo betrad hij de laatste jaren telkens de golfbaan getooid met die aparte cap van de KNRM, die hij betitelde als de beste club van Nederland.
Geregeld vielen hem prijzen bij wedstrijden ten deel als hij weer eens een prachtige kaart had ingeleverd, waarna de aanwezige medecompetitors aandachtig zijn dankwoord aanhoorden. In de baan kon hij je - fluitend op zijn vingers - corrigeren bij dreigend onreglementair spel. Bij gezamenlijke bijeenkomsten, zoals na openings-/ sluitingswedstrijden, schroomde hij niet het woord te nemen en op eloquente wijze de aanwezigen toe te spreken.
Ons jaarlijks uitstapje Senioren-On-Tour liet Gijs niet aan zich voorbijgaan. En op de klanken van de dixielandband tijdens ons jongste kerstdiner ging ook hij met de beentjes van de vloer.
Zo zullen er bij velen van ons wel meer wederwaardigheden zijn, waarbij Gijs Tegelberg prominent aanwezig was.

Wij zijn bevoorrecht geweest hem zo lang – sinds 1986 – als lid binnen De Oosterhoutse gekend te mogen hebben. Hij ruste in vrede.

Martin Broers

Hoe nu verder in deze corona - tijd?

Gelukkig is voor ons allen de baan weer opengesteld. En velen van ons zullen inmiddels de nodige ronden gelopen hebben. En dat gaat, zo kunnen we vaststellen, gelukkig goed met inachtneming van de voorschriften van de NGF en het RIVM. Ook aan het nieuwe reserveringssysteem zullen we gewend raken; binnenkort weten we gewoonweg niet beter.
Het terras zal ook weer met uw bezoek verrijkt mogen worden en dat tot vreugde niet alleen van de horeca maar zeker ook tot vernieuwing van de sociale contacten tussen de leden onderling.

Ons wedstrijdprogramma …?

Een dezer dagen zal de wedstrijdcommissie de eerste wedstrijden organiseren, te weten de WAC en de Maandmedal. Uiteraard met inachtneming van de RIVM voorschriften en op basis van speciaal daarvoor vastgestelde regels. De commissie en het management zullen het verloop van die wedstrijden evalueren om aan de hand van de daaruit voortkomende inzichten de richtlijnen voor de overige wedstrijden vast te stellen. En daarmee mag uw seniorencommissie dan op donderdag 18 juni a.s. weer haar activiteiten oppakken met een wedstrijd Stableford WAC-formule. De inschrijving op de U bekende gebruikelijke wijze zal binnenkort worden opengesteld.

De verdere golfkalender voor de senioren zal later in overleg met management en wedstrijdcommissie worden vastgesteld. Zodra daar iets over bekend wordt zult u prompt geïnformeerd worden.

Een de datum 27 augustus a.s. met vermelding “senioren-on-tour” die staat toch al in uw agenda?  Niet te missen! Hopelijk kunnen we dan weer een onvergetelijke golfdag beleven.

Wedstrijden 2020

  • Donderdag 18 juni
    Seniorenwedstrijd - WAC formule
    10.00 uur

  • Donderdag 27 augustus
    Senioren on tour

 

 

Wil je ook de nieuwsbrief van de Seniorencommissie ontvangen, stuur een e-mail naar job.verheijden@casema.nl