Heren 1 zondag 27 holes

Wat een fantastische dag om te mogen golfen. De zon schijnt, er is weinig wind en "the place to be" was de baan van onze gastheren, Toxandria, tegen tegenstanders van vandaag: de Dommel.

Wij waren ruim op tijd om in te slaan, omdat Ronald zei dat er maar beperkte afslagplaatsen zouden zijn. Er waren er voldoende, zelfs boven elkaar.

Om tien uur was het de beurt aan aan Olaf en Peter voor de eerste dubbel. Dit sterk ingespeelde koppel was ook dit keer niet te verslaan en wonnen zonder ploblemen 3/1. Vervolgens gingen Rik en Bob de baan in. Ze hadden eigenlijk meer moeite met zichzelf, dan met de tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op, maar ging door onnodige foutjes verloren met 2/1.  Jan en Ronald stonden te trappelen van ongeduld om de baan in te gaan, mede omdat zij de eerste wedstrijd niet gespeeld hadden. Na een spannende wedstrijd stapte ze als overwinnaar van de baan met 2/0.

Tussenstand 4-2. De pauze duurde best wel lang en daar hadden veel spelers last van op de eerste holes. 

Rick onze 1e single stond dan ook in no time 3 down, maar door sterk spel en goede focus pakte hij 4 holes op rij en won uiteindelijk zijn partij.

Ook Peter had het moeilijk in zijn partij met zijn driver, die niet wilde lopen. Ondanks een sterke finish en een verloren bal na een wereld drive, ging deze partij verloren.

Bob ging de gehele wedstrijd gelijk op met zijn tegenstander en stond all square na 13. Toen sloeg zijn tegenstander op 3 holes achter elkaar een wereld bal met de 2e slag naar de vlag, waardoor de wedstrijd op 16 werd beslist met 3/2. Jan speelde een dijk van een wedstrijd en is nooit in de problemen gekomen. Hij stond vrij snel met 4 up en speelde de partij steady uit en won met 5/3.  Hierna kwam Olaf binnen. Hij moest hard aan de bak en zijn beste spel spelen. Hij kwan sterk terug van een 2 down achterstand in een wedstrijd die pas op de laatste hole beslist moest worden. Met een mooie put won hij de moeilijke lange hole 9 en sleepte hierdoor een punt uit de strijd. Een sterke ronde van 83 slagen.

De beslissing moest vallen in de laatste flight met Ronald. Ook hier was het bere spannend. Het dreigde mis te gaan op hole 8, de een na lastste hole, aangezien iedereen in de middag op 10 was gestart. Na een ongelukkige afslag en een 2e slag die een takje raskte, ging deze hole verloren en stond hij 1 down met 1 te gaan. De moeilijke 9de hole moest de beslissing brengen in de westrijd: spelen we gelijk of komen we als winnaars uit de strijd. Ronald sloot zich af, zei niets meer tegen zijn tegenstander en wachtte geconcentreerd af. Hij zag de bal de van zijn medespeler rechts op het pad belanden. Hij focuste voor zijn afslag: sloeg ....., iedereen hield zijn adem in; alle spelers,captains van beide partijen hadden zich achter de green verzameld en zagen de bal recht op de vlag afgaan, maar deze belande op de downslope voor de green en rolde naar beneden.

 De chip vanaf het pad van de speler van de Dommel landde op de green, maar rolde voorbij de vlag en stopte een paar meter verder tegen de rand. Nu was het de beurt aan Ronald; hij chipte de baan vlak bij de vlag en had nog een uphill put over. De put van de zijkant miste net de hole, dus de beslissing lag in Ronalds put. Hij bleef ijskoud onder de druk en maakte het ijzersterk af.

Pfff wat een spannende wedstrijd, maar de overwinning was binnen. Dit moest gevierd worden en als gebruikelijk waren we weer als laatse weg.

Als trotse koploper gingen we naar huis en is de focus op de volgende wedstrijd op de Duke waar Toxandria onze volgende tegenstander zal zijn.

 

Tot het volgende verslag van Heren 1 27 holes.

naar boven