Dames Senioren 1 27 holes

DAMES SENIOREN 1, 27 HOLES

 De competitie 2019 begon eigenlijk voor ons al op 4 april, toen we mochten deelnemen aan “de Spiegel” op de Hilversumse, waar alle Hoofdklasse teams werden uitgenodigd om op de baan van de Landskampioen van 2018 te strijden voor de 1e plaats. 20 teams deden mee aan deze wedstrijd tegen de baan, en we scoorden goed! We eindigden op een gedeelde 5e plaats.

Wij begonnen dus met veel vertrouwen aan de competitie, wetende dat we in een sterke poule waren ingedeeld en zeker heel erg ons best moesten gaan doen om te handhaven in de Hoofdklasse. Want na 2 jaar gespeeld te hebben in de Hoofdklasse weten we dat dit een realistische doelstelling is. 

Met heel veel plezier is er de vanaf oktober vorig jaar (wekelijks) getraind met het team en in januari jl. hebben we samen met onze pro Jeroen verder gewerkt, ook individueel, aan onze techniek en baanmanagement. Hierbij onze dank aan het faciliteren van de lessen vanuit de Vereniging!

Ook moesten we uitzoeken welke koppels het beste samen konden spelen in de Greensome vanwege een ‘nieuw’ teamgenootje: Lootje Pols.

Afgelopen donderdag 11 april was het dan zover: onze eerste wedstrijd op Capelle a/d IJssel tegen de Haagsche 2. Meteen al een pittige tegenstander.

Alle handicaps ongeveer 1 a 2 punten lager dan die van ons.

We kwamen redelijk goed uit de Greensome met 2 punten winst uit de achterhoede van ons team: Lootje en Jeanne, knap gedaan!

Niet echt kansloos voor een goede einduitslag. Uiteindelijk zijn nog 5 punten verzameld in de singels door winst van Ineke, Lootje en een A/S door ondergetekende.

7 – 11 in het voordeel van De Haagsche was de uitslag aan de eind van de dag. Daar kunnen we zeker mee leven.

We bereiden ons deze week voor op wederom een pittige wedstrijd op De Dommel tegen de Eindhovensche op 18 april, die ook op papier onze meerdere zijn, echter we weten het balletje is rond en in matchplay kan van alles mogelijk zijn. We gaan de uitdaging weer aan. Volgende week weer een up-date.

 

Sophie Niemans (captain)naar boven