Heren 1 zondag 36 holes

Voor alweer de laatste speeldag van de competitie vertrokken we dit keer naar Golfclub Leeuwenberg in Den Haag. Vooraf wisten we dat we eigenlijk al nagenoeg ‘veilig’ waren, maar dat we bij een ruime overwinning zelfs nog 2e konden worden in onze poule. Onze tegenstander was ons wel bekend, de buren van Bergvliet, waar we vorig jaar ook nog tegen gespeeld hebben. In de foursomes schoten we nog niet direct uit de startblokken, de baan in Den Haag is leuk en goed onderhouden, maar met de vele waterpartijen en smalle holes ook zeker niet makkelijk. Dit leverde zowel ons als de tegenstander nog wel eens wat problemen op (denk bosjes, water en out-of-bounds…). Bovendien was onze topscoorder Gydo net terug uit Australië en nog bij aan het komen van de lange vliegreis. Samen met Mike moest hij de eerste match dan ook aan de tegenstander laten. Gelukkig kwamen we snel terug, Bas en Dennis pakten de eerste punten, en ook Jasper en David trokken hun pot op de laatste hole over de streep. Oftewel, met 4-2 voor de lunch in.

Die lunch hadden wij beter verteerd dan de heren van Bergvliet, want ons spelniveau was ’s middags een stuk beter. Mike ging in het begin nog gelijk op, maar halverwege kwam hij echt op stoom en maakte hij er met een paar knappe birdies snel een einde aan, 7-5 winst. Gydo kwam weliswaar vroeg op achterstand, maar werd toen pas echt wakker, en wist nog terug te knokken tot een hele goede halve. Ook Bas, David en Dennis hadden een relatief makkelijk middag en deze partijen werden zonder al te grote problemen gewonnen. Alleen Jasper, meestal een zekerheidje in de single, had tegen zijn gewoonte in een mindere dag, en redde het niet. Kortom, een prima middag voor ons, 9-3 de singles gewonnen, en 13-5 overall voor de wedstrijd. En aangezien dit ruimer was dan de concurrentie deed, was het zelfs genoeg voor de 2e plaats in de poule!

En toen was de competitie alweer voorbij voor 2019. Een seizoen wat met 2 verliesbeurten voor ons niet best van start ging, maar met 2 goede laatste weken kunnen we toch nog met een redelijk gevoel erop terugkijken. Na de borrel in Den Haag, nog even gauw met het team naar ons eigen mooie clubhuis voor een kleine nabespreking van het seizoen:

Wil ik tot slot nog mijn teamgenoten Mike, Gydo, Bas, Jasper, Martijn en David bedanken voor weer een geslaagd seizoen, zeker qua gezelligheid was het top! Wil ik nog onze pro Jeroen bedanken voor zijn leuke en hele goede lessen, en natuurlijk niet te vergeten de dames en heren van de Brasserie, die alles weer top verzorgd hebben!

 

Groeten, namens heren 1, Dennis

naar boven