Pro-advies per hole

Pro advies hole 1

Gelijk een pittige Par 4

De bunkers zijn strategisch geplaatst. Bij je afslag kun je het beste midden tot rechts van de fairway aanhouden. Houd bij slag links van de green aan, aangezien deze van die kant het beste aan te spelen is. De green wordt rechts beschermd door een diepe bunker en loopt vanaf de fairway licht omhoog. Voor de longhitters is de green goed te halen in 2 slagen, maar blijft het verstandig om genoeg club te nemen om de rechterbunker te ontwijken. 

Pro advies hole 2

Dogleg naar rechts met een bunker midden in de fairway

Kies je club voor de afslag zorgvuldig om te voorkomen dat je bal in de fairway bunker terecht komt. De veiligere afslag kan meer naar links gericht worden maar van hier is de green iets moeilijker aan te spelen. Neem je meer risico en speel je de drive meer naar de rechterkant van de fairway word je beloond met een iets makkelijker shot naar de green. Deze  green heeft geen bunkers om zich heen en is relatief vlak.

Pro advies hole 3

De kortste hole

Echter deze korte Par 3 is bewaakt door een grote bunker aan de voorkant waarin alle te kort geslagen ballen zullen vallen. Is je afslag te ver dan resteert  een “tricky” up en down van de “run off area” achter  deze green.  Deze hole vereist  een nauwkeurige club selectie en distance controle van de tee. Heb je deze beide goed ingeschat  dan maak je kans op een birdie!

Pro advies hole 4

Beschermd natuurgebied op links

Hole 4 is een dogleg naar links met aan de linkerkant “out of bounds”. Speel daarom de afslag naar midden-rechts van de fairway,  maar houdt rekening met de bunker aan de rechterkant. Beschermd door een diepe bunker linksvoor loopt deze grote green van voor naar achter omhoog; zorg dat je genoeg club neemt voor je slag naar de green.

Pro advies hole 5

Een mooie “risk and reward” hole

Deze hole biedt de speler keuzes. Ga ik voor de green met mijn afslag of speel ik mijn bal bewust voor positie, waarbij ik een korte approach overhoud naar deze green. Welke keus je ook maakt, let op voor de vele bunkers die deze hole beschermen. Lukt het je om bij de bunkers veilig te navigeren dan is deze hole een potentiële birdie kans. De approach naar de green moet op maat zijn anders zal de bal van deze verhoogde green afrollen.

Pro advies hole 6

Niet voor niets stroke index 1!

Behalve de lengte van deze hole zijn er genoeg andere zaken die de aandacht vragen. Met links buiten de baan en rechts water wordt weer een rechte afslag gevraagd. De fairway bunker is alleen voor de “echte” longhitters te overbruggen. Ga je met je 2e slag voor de green dan wacht een lang schot naar een ondiepe green die zeer precies moet zijn om de beschermde bunkers te ontwijken. Speel je voor een bogey dan is de green het beste te bespelen vanaf de linkerkant.

Pro advies hole 7

De eerste van de “back to back” par 5’s

Alleen longhitters kunnen hier overheen slaan van de tee. Met “out of bounds” langs de volledig linkerkant van deze hole en bomen aan de rechterkant is een rechte drive vereist. Met de tweede slag en goed course management moet je proberen de resterende fairway bunkers en de twee bunkers bij de green te vermijden. De green helt van achter naar voren.

Pro advies hole 8

Heuvels met mogelijke schuine ligging

Op deze Par 5 kunt je het beste bij de afslag rechts van de fairway aanhouden, om de bunkers aan de linkerkant te ontwijken en voor je volgende slag een goede positie te kiezen. In het midden van de baan liggen heuvels, die het lastiger maken door een mogelijke schuine ligging. Voor de 2e slag is het verstandig om over de heuvels rechts van de fairway aan te houden, om de volgende slag naar de green eenvoudiger te maken. In de aanloop naar de green staan 2 grote bomen en de green zelf heeft aan de rechterkant een bunker liggen. Als je ruim voor de 2 bomen ligt, is de green goed aan te spelen. De green loopt schuin van rechts achter naar links voor.

Pro advies hole 9

De green wordt beschermd door water en bunkers

De drive kun je het beste links op de fairway houden, aangezien anders de bomen aan de rechterkant het lastiger maken om bij de volgende slag de green te vinden. De green is goed beschermd door water aan de linkerkant en aan de rechtervoorkant door een diepe bunker. De green is glooiend, hetgeen de puts uitdagend kunnen maken.

Pro advies hole 10

De mensen op het terras kijken mee

Dit lijkt een makkelijke hole. Toch is het voor velen de uitdaging om vlak voor het terras en na de eerste 9 holes hier af te slaan en over het water de green van deze par 3 te bereiken. Om de bunkers links en rechts te ontwijken kun je het beste kiezen voor het midden van de green, al heb je op de green aan de rechterzijde meer ruimte om de bal te laten doorrollen. Achter de green ligt hoog gras, dat het moeilijk maakt om te chippen. De wind kan op deze hole (zeker boven het water) parten spelen en de meeste golfers slaan hierdoor korter dan normaal. Als je twijfelt neem dan een club meer!

Pro advies hole 11

Een lange par 5

Deze par 5 kent vanaf de witte tee een smalle entrance naar de fairway. Je kunt het beste links van de fairway aanhouden richting de bunker aan de linkerkant. Vanaf de andere tees is het midden van de fairway prima. Let op dat de rechterzijde out of bounds is! Bij het vervolg op de hole staat een boom, die midden/rechts gepositioneerd is. Deze kun je het beste aan de linkerkant voorbij spelen, om de vervolgslag naar de green eenvoudiger te maken. Na deze boom is echter aan de linkerkant water, dat doorloopt tot linksachter van de green. Verder wordt de green aan de rechterkant beschermd door 2 bunkers en achter de green bevindt zich hoog gras, zodat je niet te ver moet zijn! De green is glooiend en met name bij een pinpositie linksachter lastig te putten.

Pro advies hole 12

Een typische Bogey hole door zijn lengte

Coursemanagement is hier dus afhankelijk van je handicap. Voor de spelers met voldoende lengte, kun je het beste rechts van de fairway aanhouden, om met je 2e slag de green goed aan te kunnen spelen, zeker als de pinpositie links is. Wil je met je 3e slag op de green komen, dan kun je ervoor kiezen om de afslag midden/rechts op de fairway aan te houden, waarna je volgende slag meer op rechts dient te zijn. De green wordt linksvoor beschermd door bomen.

Pro advies hole 13

Een hole met veel hindernissen

Dit is een hole, waarbij er genoeg hindernissen liggen, die echter met een goed coursemanagement te ontwijken zijn. De meest uitdagende slag is hier van de witte tee. Indien je een goede fade kunt slaan hoeft dit geen probleem te zijn. Vanaf deze tee wordt namelijk de rechterzijde door hoge bomen enigszins beschermd. Het beste kun je vanaf de tee een club nemen, die je favoriete afstand overlaat voor de vervolgslag. Bij de slag naar de green krijg je te maken met water, dat dwars voor de green en verder doorloopt naar de gehele linkerzijde van de green. Verder zijn na het water zowel linksvoor, als rechtsachter bunkers gepositioneerd. Vanaf het midden of rechts op de fairway is de green het beste aan te spelen. De linkerzijde hoeft ook geen probleem te zijn, als je maar genoeg hoogte bij de vervolgslag kunt krijgen om over de bomen na het water te kunnen slaan. De linker bunker achter deze bomen is hierbij een extra moeilijkheidsfactor.  De green is glooiend en loopt van achter naar voren omlaag. Met een goede afslag is ondanks deze vele hindernissen op deze hole een goede kans om birdie te maken!

Pro advies hole 14

Een flinke eik staat midden op de fairway

Een uitdagende hole, door een scherpe dogleg naar rechts en een flinke boom, die in het midden op de fairway is gepositioneerd voordat deze hole de haakse bocht naar rechts maakt. Voor de longhitters is deze boom een risico. Vanaf de tee kun je ervoor kiezen om de boom rechts te passeren, maar dit is de smalste doorgang, die bij succes je wel een kortere slag naar de green oplevert. Links van de boom is meer ruimte. Deze hele hole is links en rechts beschermd door bomen, dus hou je slagen recht! Met je slag naar de green, moet je genoeg club nemen omdat de green licht omhoog loopt. Rechtsvoor ligt een grote bunker.

Pro advies hole 15

Een mooie par 3, waarbij je over het water slaat naar een verhoogde green

Voldoende club nemen is hier het advies. De glooiende green kent een hoge achterkant, die van rechtsachter naar linksvoor loopt. Over het water is de linkerkant van de green beschermd door een grote bunker. Bij je afslag het midden van de green aanhouden is hier altijd goed!

Pro advies hole 16

De afslag is heel belangrijk voor je succes

Dit is een lastige hole voor elk type speler. Deze hole kent een scherpe dogleg naar rechts. Vanaf de tee sla je naar de fairway richting de hoek, waarbij  aan de rechterzijde water ligt en aan de achterzijde een bunker met daarachter out of bounds. Ben je met de afslag te ver, dan wordt je gestraft, maar ook als je te kort bent of teveel op rechts ligt, kun je een moeilijke 2e slag krijgen, doordat er rechts in de hoek nog bomen staan. Eenmaal door de hoek loopt de hole recht naar de green tussen de bomen door en heeft de green een bunker rechtsvoor. De green heeft de vorm van een omgekeerde schotel.

Pro advies hole 17

Maak je par!

Deze hole heeft een verhoogde afslag die goed overzicht biedt. De green wordt goed beschermd door bunkers. Indien je de green niet kunt halen met je afslag, kies dan voor een lay-up links voor de green. De bunkers liggen aan de linkerzijde (2x) en aan de rechtervoorkant ligt een bunker die doorloopt over nagenoeg de gehele rechterzijde. De green kent een dubbel plateau. Kies hier voor de veilige optie, door midden green aan te spelen, maak je par en haal opgelucht adem!

Pro advies hole 18

Het mooiste terras van Oosterhout in zicht

Terwijl je verlangend uitkijkt naar de laatste hole en een hapje en drankje op het terras van onze mooie brasserie, dan heb je nog deze laatste uitdaging. Een par 5 met een brede fairway, maar toch niet te onderschatten. De hole verloopt zigzaggend en kun je het beste via de fairway spelen door de afslag op rechts, je volgende slag op links voorbij de grote boom en daarna weer rechts naar de green via een doorgang, waarbij je de grote boom rechts van je kunt houden. Op het 2e deel van deze hole bevindt zich aan de rechterkant een hindernis in de vorm van een sloot. De bunker bij de green ligt rechtsvoor. Hier het midden van de green aanspelen is ongeacht de pinpositie niet verkeerd!