Oefenfaciliteiten

Drivingrange

Gratis oefenballen voor leden en gastspelers

Oefenen kan van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Onze driving range is op maandag t/m vrijdag 's avonds verlicht tot 21.30 uur en op zaterdag/zondag tot 20.00 uur. Er zijn binnen- en buitenplekken dus bij regen en wind kun je droog oefenen. In het grasgroeiseizoen is de drivingrange op zondagavond om 19.30 uur gesloten tot maandagochtend 09.00 uur i.v.m. het ballenrijden en maaiwerkzaamheden.

Omwille van veiligheid hanteren we wel enkele spelregels:

  • Gebruik oefenballen alleen op de drivingrange. Je mag oefenballen niet mee naar huis nemen. En raap zelf vooral geen oefenballen, dat is gevaarlijk.
  • Speel alleen vanaf de oefenmatten (dus niet vanaf het gras) en altijd naar het centrum van de drivingrange. 
  • Houd rekening met onze buren: sla niet over de begrenzing van de drivingrange!
  • Tijdens werkzaamheden, zoals bv. het rapen van de oefenballen door onze medewerkers, vragen we je het oefenen even te onderbreken.

Ben je geen lid van De Oosterhout of ga je geen ronde spelen in de baan? Dan betaal je € 7,50 per dagdeel voor het gebruik van onze oefenfaciliteiten, inclusief drivingrange ballen.

Oefengreen

Wie streeft er niet naar? Met slechts 1 put uitholen

De oefengreen biedt veel en gevarieerde holes. Er lijken nauwelijks rechte vlakken te zijn. Genoeg mogelijkheden om jouw putten te oefenen en te verbeteren! Je mag er ook jouw chipslag naar de grote green oefenen. Pitchen daarentegen, kun je alleen oefenen op de drivingrange.
Op deze oefengreen zelf mag je alleen de putter gebruiken.

Approachgreen met bunker

Handig om te oefenen, een bunker grenzend aan een green

De approachgreen bevindt zich bij de oefenbunker. Je kunt je er je hart ophalen. Vanaf allerlei afstanden kun je proberen om over de bunker te spelen. Maar ook slaan vanuit de bunker kan perfect worden geoefend. Pitch-, approach- en/of andere slagen moeten, om veiligheidsredenen, wel uitgevoerd worden in de richting van deze approachgreen.
We willen je vragen om ook hier eventueel uitgeslagen plaggen te repareren. Bij De Oosterhoutse harken we na gebruik bunkers (dus ook de oefenbunker) aan.