Doorstroming baan, als één van de prioriteiten in beleidsplan, krijgt extra aandacht!

Nieuws Baan

Beste leden,

Ook nu de baan weer open is, loopt iedereen het liefst de 18 holes binnen de 4 uur. Een maximale totale handicap van de spelers in een flight van 108 helpt daarbij. Misschien nog wel belangrijker is, dat een wat minder goed geslagen bal gemakkelijk terug te vinden is. In principe eindigt iedereen de gespeelde ronde liefst met de bal die gebruikt is bij de afslag op de eerste hole…toch?
(Te) hoog gras op frequente ballandingsplaatsen bevordert de doorstroming en het spelplezier niet, niet alleen van flightgenoten, maar zeker ook niet van achteropkomende flights.
Om die reden is, met instemming van de BAC, het gras op vele plaatsen korter gemaaid, zodat een ronde zo min mogelijk onderbroken wordt voor het zoeken naar ballen.

Wat zijn de verdere wetenswaardigheden van deze week?

  • Een kleine herinnering voor alle bespelers van de baan:

  • Ook een herinnering aan het feit, dat vanaf maandag a.s. de beregening rond de greens van hole 1, 11 en 14 aangepast wordt. Tijdens de werkzaamheden wordt er, per hole, tijdelijk een wintergreen ingesteld.
  • Een paar jaar geleden heeft de FFM met de actie: “koop een 2de huis aan De Oosterhoutse,” een 100-tal spreeuwenkasten verkocht aan leden van onze vereniging en deze opgehangen in de baan. De FFM maakt de kasten elk najaar weer schoon om de “kraamkamers” voor het volgend voorjaar weer gereed te maken voor gebruik. Deze actie is uitermate succesvol, want nog nooit hadden we zoveel spreeuwen te logeren op onze baan.  De spreeuwen zijn verzot op kevers, die na verpopping van de engerlingen boven het gras zweven, paren en eitjes leggen voor een volgende generatie engerlingen. Hoe meer kevertjes de spreeuwen vangen, des te minder eitjes er gelegd worden. Wordt het probleem van de engerlingen hiermee opgelost? Zeker niet, maar er zijn er in ieder geval minder.
    Zoals eerder vermeld, gaat GK later in het jaar biologische verdrijvingsmiddelen inzetten, die de graafschade veroorzaakt door kraaien, zou moeten verminderen. Wordt vervolgd!!
  • Nu de baan weer geopend is, is daarbij de inzet van het team ook minder efficiënt dan daarvoor, door de bespeling van de baan en de daarbij horende interrupties in het werk. Vanaf 21 mei is daarom Kevin Massie het GK-team komen versterken.
    Kevin is een zeer ervaren, volledig gekwalificeerde greenkeper uit Schotland. Eerder werkte hij op de Montrose Golfcourse, Stippelberg, Delfland, Grevelingenhout en de Dutch. Welkom Kevin en succes!!

        

Voor jullie allen blijft gelden…veel speelplezier en blijf gezond!

Schroom niet en deel jullie op- en aanmerkingen met de baancommissie via het mailadres: baancommissie@oosterhoutse.nl

Namens het bestuur,
Gerard Malcontent